Döküm Parça İşleme Nedir?

 


Döküm, metalin dökülerek ürün haline dönüştürülmesini kolaylaştırır. Erimiş metal istenen bir ürünün kalıbının oluşturulması için metal, kalıba dökülür. Parçayı ya da deseni aslına uygun bir şekilde çıkarmak için, desen yüzeylerinde genel itibarıyla hafif bir konik kullanılmaktadır. Döküm içerisinde yer alan boşluklar veya geçişler, kalıp çıkarıldıktan sonra döküm kutusunun doldurulması sayesinde yapılır. Metal kalıp döküm sırasında erimiş metal çelik, bir kalıba basılır. Kalıp dökümü, daha az işleme gerektiren işler için son derece idealdir.

Döküm, daha az bileşen ve parçanın bir araya getirilmesiyle sonuçlanır. Döküm parça işleme az işlem gerektirdiğinden bu, fiyatta düşüşe sebep olur. Bununla birlikte, döküm çok yönlüdür ve farklı pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilir.

Pik Döküm İşleme Nedir?

Dökme demir cinsi olan pik, kullanılma yerlerine göre sınıflandırılmaya tabi tutulur. Ham dökme demir, pik dökümün diğer adıdır. Pik döküm, yüksek dereceye sahip fırından alınan ve içindeki karbon oranı yüksek olan; karbon oranı azaltıldıktan sonra öncesinde hazırlanan bir kalıba boşaltılarak veya sıvı metal üzerine uygulanmakta olan döküme verilen isimdir. Pik döküm işleme, son derece önemli bir işleme türüdür.

Pik döküm işleme kadar önemli görülen imalat unsurlarından biri fason CNC tezgahlarıdır. Böylelikle istenilen ürüne arzu edilen şekil verilmiş olur ve planlanan işleme türleri, kısa süre zarfında gerçeğe dönüşür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hukuki Haklarınızı Korumanın Önemi ve Avukatlık Hizmetlerinin Rolü

Astroloji Eğitimi Ne Öğretir?

Instagram Takipçi Sayısını Güvenli Olarak Artırmak